Ohjeita energiansäästöön

Energian järkevällä ja taloudellisella käytöllä pienennät sähkö- ja lämpölaskua viihtyvyydestä tai nykyajan mukavuuksista tinkimättä. Tutkimusten mukaan samankokoisissa ja -tyyppisissä asunnoissa asuvat perheet kuluttavat energiaa hyvin eri tavalla. Arkisilla käyttötottumuksilla, perheen koolla ja henkilökohtaisilla mieltymyksillä on merkitystä.

Energianeuvontamme auttaa sinua suunnittelemaan energiankäyttöäsi ja säästämään sekä energiaa että rahaa. Järkevällä energiankäytöllä huolehdit myös ympäristöstä ja turvaat omalta osaltasi energian saatavuuden tulevaisuudessa.

Energianeuvojaltamme saat tietoa ja opastusta esimerkiksi:

  • rakennusten lämmityksen säätämisessä ja lämmitystapavalinnoissa
  • asumisen energiankulutuksen säästämisessä
  • uudis- ja korjausrakentamisen valinnoissa
  • energiatehokkaiden valintojen tekemisessä.

Poimi vinkit energiansäästöön tästä!

Energiatili kertoo kulutuksesi

Oman energiankulutuksen tunteminen on avain turhan kulutuksen karsimiseen. Voit seurata omaa kulutustasi jopa tunnin tarkkuudella Energiatilillä. Palvelun avulla voit esimerkiksi katsoa, miten saunan lämmittäminen vaikuttaa energiankulutukseen.

Omia kulutustottumuksia on helpompi muuttaa, kun kulutustiedot näkyvät tarkasti. Energiankulutusta seuraamalla voi havaita myös mahdolliset kodinkone- tai sähkölaiteviat. Rikkoutunut tai vahingossa päälle unohtunut laite voi aiheuttaa kulutuspiikin.

Lainaa kulutusmittari

Energiatilin raportointipalvelusta selviää sähkön kokonaiskulutus, mutta yksittäisen laitteen kulutusta sieltä ei näe. Kulutusmittari on helppokäyttöinen apuväline, jolla voit mitata pistotulppaliitännäisten laitteiden sähkön kulutusta. 

Kulutusmittarin antaman tuloksen perusteella pystyt päättelemään onko esimerkiksi pakastin tai jääkaappi huollon tai vaihdon tarpeessa. Mittari ei sovellu lieden tai saunan kiukaan kulutuksen mittaamiseen.

Mittarin saat lainaan veloituksetta teknisestä neuvonnastamme.

Ota yhteyttä