Tietoa laskutuksesta

Haluamme tehdä sähkönsiirto- ja kaukolämpölaskun maksamisen sinulle mahdollisimman helpoksi ja joustavaksi. Olemme koonneet tämän tietopaketin sinulle avuksi, jotta laskun maksaminen olisi mahdollisimman helppoa.

Laskun maksaminen

Laskusi saat joko ympäristöystävällisenä e-laskuna, yrityksen verkkolaskuna, paperisena postitse tai suoramaksuna - oman valintasi mukaan. Sähkönsiirto- ja kaukolämpölaskusi löytyvät myös Energiatililtä, jossa pääset selailemaan sekä avoimia että maksettuja laskuja.

  • E-lasku on parempi vaihtoehto paperilaskulle, koska saat e-laskun suoraan verkkopankkiisi. Ohjeet e-laskun tilaamiseen löydät tämän sivun lopusta.
  • Yritysasiakkaan verkkolaskun saat käyttöösi ilmoittamalla asiakaspalveluumme yrityksesi verkkolaskutiedot.
  • Suoramaksu sopii maksajalle, jolla ei ole käytössään verkkopankkia. Voit sopia suoramaksun käyttöönotosta omassa pankissasi.

Laskusi eräpäivä on 14 päivää laskun päiväyksestä. Voit maksaa laskusi neljällä, kuudella tai kahdellatoista laskulla vuodessa. Laskutusvälin valinta hoituu sopimusta tehdessäsi.

  Tutustu kaukolämpölaskuun

Maksuaikaa laskulle

Jos tarvitset lyhyen maksuajan laskulle, sinulla on eräpäivän jälkeen 10 päivää aikaa maksaa lasku ilman maksumuistutusmaksua ja siitä aiheutuvia kuluja. Jos tarvitset tätä pidemmän maksuajan, ota yhteyttä yhteistyökumppanimme Ropo Capitalin asiakaspalveluun maksusuunnitelman tekemiseksi. Lähetämme maksumuistutuksen 14 päivää alkuperäisen eräpäivän jälkeen ja siihen lisätään maksumuistutuksesta ja viivästyksestä aiheutuneet kulut.

Kysyttävää laskusta?

Jos tarvitset neuvoja laskun maksamiseen tai pidemmän maksuajan, sinua auttaa yhteistyökumppanimme Ropo Capital.

  • Oulun Energia Siirto ja Jakelu Oy puh. 09 4246 1342 (pvm/mpm)
  • Oulun Energia Oy, kaukolämpö puh. 09 4246 1341 (pvm/mpm)

Puhelinpalvelu on avoinna arkisin klo 8–20 ja la klo 10–15. Voit myös asioida Ropo Capitalin onlinepalvelussa osoitteessa www.ropo-online.fi.

Laskun sisältöön liittyvissä kysymyksissä, kuten sopimus- tai kulutustiedoissa, voit kääntyä Pohjoista voimaa -asiakaspalvelun puoleen.

Säästä ympäristöä ja valitse sähköinen lasku

E-lasku on helpoin tapa maksaa laskuja verkkopankissa. Myös ympäristö kiittää, kun laskua ei enää lähetetä paperisena kotiin. Kaikki laskun maksamiseen tarvittavat tiedot ovat valmiina e-laskulla, joten riittää että käyt vain hyväksymässä maksun. E-laskun voi myös asettaa automaattiseen maksuun.

Tiedot e-laskua varten

1. Tee e-laskusopimus omassa verkkopankissasi. Sopimuksen tekoa varten tarvitset laskuttajan nimen, asiakasnumerosi ja laskutussopimusnumerosi, jotka löydät uudistetun laskun alaosasta.

2. Valitse e-laskun lähettäjä ja haluamasi laskut:

Laskuttaja Laskutusaihe
Oomi Oy Sähkölasku
Oulun Energia Oy Kaukolämpölasku
Oulun Energia Siirto ja Jakelu Oy Sähköverkkolasku

3. Ilmoita asiakasnumerosi ja laskutussopimuksesi. Löydät nämä tiedot viimeisimmältä sähkönsiirto- tai kaukolämpölaskulta tai sopimuksestasi. Tiedot voit katsoa helposti myös Energiatililtä. Käytä sähkönsiirtolaskuun sähkönsiirtolaskun laskutussopimustietoja ja kaukolämpölaskuun kaukolämpölaskun laskutussopimustietoja.

4. Nyt sinulla on voimassa oleva e-laskusopimus. Saat jatkossa laskut suoraan verkkopankkiisi, missä voit tarkistaa erittelyn, hyväksyä laskun maksettavaksi ja muuttaa tarvittaessa laskun summaa tai eräpäivää. Muutos astuu voimaan jo yleensä seuraavasta laskusta.