Muutosta

K: Olen muuttamassa ja tarvitsen sähkösopimuksen. Mitä minun pitää tehdä?
V: Tee sähkösopimus noin kaksi viikkoa ennen muuttoa, ettei tavaroita tarvitse kantaa pimeässä! Sopimuksen teko hoituu nopeasti Energiatilillä. Jos muuttoon on alle viisi vuorokautta, soita pikimmiten asiakaspalveluumme.

K: Olen muuttanut ja unohdin tehdä sähkösopimuksen. Mitäs nyt?
V: Soita asiakaspalveluumme, jotta sopimus saadaan mahdollisimman pian voimaan. Varaudu, että muuttohetkellä asunnossa ei välttämättä ole sähköjä tai ne katkeavat yllättäen. Verkkoyhtiöt kun ovat velvoitettuja katkaisemaan sähköt sopimuksettomista asunnoista. Jos sähköt on ehditty katkaista, ne kytketään maksutta yleensä sopimuksen tekoa seuraavana arkipäivänä. Tätä nopeammasta kytkennästä peritään verkkoyhtiön hinnaston mukainen maksu.

K: Olen ostanut omakotitalon ja muuttamassa siihen. Riittääkö, että teen sähkösopimuksen uuteen osoitteeseen?
V: Pelkkä sähkösopimuksen tekeminen ei riitä. Kiinteistökaupassa kannattaa muistaa, että sähkö- ja kaukolämpöliittymä ovat irtainta omaisuutta eivätkä se siirry uudelle omistajalle automaattisesti. Liittymien siirto kannattaakin mainita aina kauppakirjassa. Ilman pätevää kirjallista selvitystä emme voi siirtää liittymissopimusta. Tällöin voit joutua tekemään uuden liittymissopimuksen ja maksamaan hinnaston mukaisen liittymismaksun.

Meille toimitettava siirtoasiakirja voi olla esimerkiksi erillinen luovutuskirja, kopio kauppakirjasta, ositustodistuksesta tai ote perukirjasta siltä osin missä mainitaan, että kiinteistö siirtyy uudelle omistajalle. Siirrosta kannattaa ilmoittaa mahdollisimman pian sen tapahduttua, jotta liittymät ja sopimukset saadaan siirrettyä uuden omistajan nimiin.