Aurinkopaneelit kotiin

Oulun Sähkönmyynti Oy on siirtynyt osaksi Oomi Energiaa 1.4.2020 alkaen! 

Oomi Energia hoitaa jatkossa Oulun Energian aurinkopaneelien myynnin. Oomista saat myös halvan sähkösopimuksen ja sähköauton latausratkaisut kotiisi. 

Oomi Energia toimittaa aurinkopaneelipaketteja kaikkialle Suomeen. Oma aurinkosähköjärjestelmä on konkreettinen ilmastoteko, sillä se on yksi ympäristöystävällisimmistä sähköntuotantomuodoista. 
 
Tutustu Oomin aurinkopaneelipaketteihin 

Oletko jo asiakas? Älä huoli, muutos ei edellytä sinulta mitään toimenpiteitä, vaan sopimuksesi jatkuu ennallaan. Samat tutut myyjät ja asiakaspalvelijat palvelevat sinua jatkossakin. 

Aurinkopaneelien hankinta kotiin

Aurinkopaneeleilla voit tuottaa osan käyttösähköstäsi energiatehokkaasti ja ympäristöystävällisesti. Myös sähkön hinnan muutoksista aiheutuvat taloudelliset riskit vähentyvät investoinnin myötä. Kotitalouksille suunnatut pakettimme ovat yleisimmin kokoluokassa 1,5 – 10 kWp. Järjestelmän koko räätälöidään kuitenkin kohteen sähkönkulutuksen mukaan niin, että aurinkosähkön hyöty saadaan suurimmaksi. 

Kun tuotat käyttösähköäsi itse aurinkopaneeleilla, olet omavarainen energiantuottaja ja saat samalla taloudellista säästöä. Aurinkoenergian hyödyntäminen edistää myös ympäristöystävällisyyttä . Hankinta on sinulle helppo, sillä toimitamme aurinkosähköjärjestelmät avaimet käteen -palveluna ja olemme toimittajana luotettava valinta 130 vuoden energia-alan kokemuksella. Aurinkopaneeleille saat valmistajan 25 vuoden tuottotakuun.

Pyydä tarjous tai ole yhteydessä aurinkomyyntiimme puhelimitse tai sähköpostitse, niin kartoitamme kohteesi ja teemme sinulle tarjouksen aurinkopaneeleista. Aurinkosähköjärjestelmän asentaminen kestää 1-2 päivää useimmissa omakotitalokohteissa. Hoidamme puolestasi suunnittelun, aurinkopaneelien ja invertterin hankinnan, asennukset ja luvat. Voit ostaa meiltä invertterille takuun jopa 25 vuoden käyttöajalle, jolloin sinun ei tarvitse kuin hyödyntää aurinkopaneelien tuottama puhdas sähköenergia. Lisäksi voit myydä meille omasta käytöstäsi ylijäävän aurinkosähkön.

Aurinkopaneelit omakotitalossa

Tuotantolaitteistomme täyttää Energiateollisuuden suositukset, Saksan normin VDE-AR-N 4105:2011

  • Saat aurinkopaneeleille valmistajan 25 vuoden tuottotakuun
  • Tuotanto on erotettavissa jakeluverkosta erillisellä lukittavalla erotuskytkimellä, johon verkonhaltijalla on vapaa pääsy
  • Liittymän pääkeskukselle ja tuotantolaitteistolle asennamme varoituskyltin takasyöttövaarasta ja opastuksen tuotannon irtikytkemiselle
  • Tarkastamme samalla onko käyttöpaikassasi 2-suuntainen mittari omasta käytöstä ylijäävän aurinkosähkön myymiseen
  • Voit seurata aurinkopaneelien tuottoa ja energiankulutustasi tunnin tarkkuudella Energiatilillä

Ylijäämäsähkö

aurinkosähköä kotitalouksille

Aurinkoisina päivinä omat aurinkopaneelit voivat tuottaa sähköä enemmän kuin mitä itsellä kuluu kiinteistössä. Näissä tilanteissa ylijäämäsähkön voi myydä.

Aurinkopaneelien taloudellinen kannattavuus

Aurinkopaneeleilla tuotetun sähkön kustannukset ja rahoitus kannattaa suhteuttaa järjestelmän käyttöikään. 5 kW järjestelmän tuottama sähkö maksaa 25 vuoden käyttöiällä 10 – 15 snt/kWh riippuen rahoituskustannuksista ja järjestelmän todellisesta vuosituotosta. Sähkönhintaan on laskettu huoltokuluina invertterin uusiminen 10 – 15 vuoden kuluttua.

Aurinkopaneeleilla tuotetun sähkön hinta on siis suunnilleen sama kuin kotitaloussähköllä (sähköenergia + sähkön siirto + verot) jo tällä hetkellä. Sähkön markkinahintaa on vaikea ennustaa tulevaisuuteen, mutta esimerkiksi viimeisen 15 vuoden aikana sähkölämmittäjän (kulutus noin 18 000 kWh/v) kokonaissähkönhinta on kallistunut keskimäärin 6 prosenttia vuodessa väliaikaisista heilahteluista huolimatta.