Kaisa Poikela

Kaisa Poikela a.k.a. Valomuija on Oulun Energian valaistusasiantuntija. Hän työskentelee kaikenlaisten ja monenkokoisten valaistusprojektien parissa, mutta suurin ammatillinen haave olisi päästä toteuttamaan jokin suuri ja keskeisellä paikalla oleva erikoisvalaistuskohde.

Kirjoittajan blogit

Lumossa mukana – Hupisaarten rantareitin valaistus


Tämän vuoden Lumo-festivaalin valaistuskohteemme on yhteistyössä Oulun yhdyskunta- ja ympäristöpalvelujen (YYP:n) kanssa suunniteltu ja toteutettu Hupisaarten rantareitin valaistus.

Marraskuisena viikonloppuna 22.–24.11. järjestettävä Lumo-valofestivaali valaisee tänä vuonna Oulun ydinkeskustan ja Hupisaarten puiston. Festivaalin ohjelmisto koostuu erilaisista teoksista, jotka ovat taiteilijoiden, yritysten ja yhteisöjen käsialaa.

Ideamme Hupisaarten rantareitin valaistukselle nousi esiin jo monta vuotta sitten, kun kaupunkilaiset antoivat palautetta...

Valolla on vaikutusta

Huomenna 30.3. vietetään jo perinteeksi muodostunutta, WWF:n organisoimaa maailmanlaajuista Earth Houria. Tempauksella halutaan kiinnittää huomiota ilmastonmuutokseen, johon myös energiankulutuksella on vaikutusta. Minulle esitettiin aiheesta muutama mielenkiintoinen kysymys, joihin vastaan tässä blogissa.

Kaisa, mitä tuumaat Earth Hour -tempauksesta?

On tärkeää, että ilmastonmuutoksesta puhutaan. Kun katsoo kuvia öisestä maapallosta avaruudesta otettuna, huomaa, kuinka paljon valaistus on muuttanut elinolosuhteita: valot näkyvät avaruuteen asti. Valoa on joka...

Suomen kaunein joulukuusi ja miten se tehdään


Jouluvalot koristavat kaupungin keskustan juhla-asuun. Täällä Oulussa Rotuaarin ylle kohoaa oikea valomeri kimmeltävine tähtineen ja valoverkkoineen.

Oulun kaupungintalon edustan virallinen joulukuusi palkittiin viime vuonna Suomen kauneimman kuusen tittelillä, eikä ihan turhaan! Esittelen nyt teille, miten tämä kaikki jouluinen ihanuus tehdään.

Suurimman osan vuotta valot ovat tietysti varastossa. Jo hyvissä ajoin syksyllä on herätty joulun lähestymiseen ja varmistettu, että varaosia on tilattu tarpeeksi. Rotuaarin jouluvalot ovat uniikki ja paikalleen...

Älyä valaistukseen!


Mitä tarkoittaa älykäs valaistus? Mihin sitä edes tarvitaan? Näitä kysymyksiä pohdittiin Jyväskylän Valon kaupunki -seminaarissa syyskuun lopussa. Seminaarin tämän vuoden yksi kiinnostavimpia aiheita oli juuri tuo älykäs valaistus, jonka tiimoilta järjestettiin vireä paneelikeskustelu, johon itsekin sain ilokseni kutsun osallistua.

Älykäs valaistus herättää usein mielikuvia siitä, miten valaistus mukautuu automaattisesti kunkin käyttäjän mukaan. Tämähän on nykypäivää jo toimistovalaistuksessa, mutta ulkovalaistuksen käyttäjämäärät ovat suurempia ja käyttöalueet...