Liila informoi liikenteessä – mikä ihmeen Liila?

Oulun Energia Urakoinnin uusi liikennelaitteiden tuoteryhmä Liila tarjoaa hyödyllisiä kevyen liikenteen ratkaisuja. Esittelyssä Liila-laskentapiste ja Liila-opastusvalaistus!

Liila-laskentapiste antaa ajankohtaista tietoa

Pyöräily ja kävely säilyvät ajasta toiseen trendikkäinä ja ympäristöystävällisinä vaihtoehtoina moniin muihin kulkumuotoihin verrattuna. Useat kaupungit ovat alkaneet kehittämään kevyen liikenteen väyliä esimerkiksi pyöräilybaanojen muodossa.

Yksi tapa tehdä kevyen liikenteen väylistä entistä houkuttelevampia ja niiden käyttäjiä palvelevampia on Oulun Energian Liila-laskentapiste, joka laskee kevyen liikenteen väylällä liikkuvat kävelijät ja pyöräilijät ja antaa tämän tiedon lisäksi liikkujalle ajankohtaista tietoa esimerkiksi reittien kunnossapidosta ja säästä. Laskentadata on mielenkiintoista tietoa liikkujalle, joka näkee, kuinka moni muu kaupunkilainen käyttää kyseistä kevyen liikenteen väylää päivän ja vuoden aikana.

Digitaalisella näytöllä on mahdollista esittää myös muunlaista viestintää, jonka avulla voidaan tavoittaa tietyillä alueilla liikkuvat, kestäviä kulkumuotoja arvostavat ihmiset.

Liila-laskentapiste 

Liila digitalisoi jo oululaista pyöräilykulttuuria

Ensimmäinen Liila-laskentapisteen pilottitoteutus tehtiin Oulussa Erkkolansillan pohjoispäähän. Tämän pilottitoteutuksen lisäksi Oulun katukuvasta voi bongata kahdeksan muuta Liila-laskentapistettä vuoden 2020 loppuun mennessä suosituilta kevyen liikenteen väyliltä.

Liila-opastusvalaistus

Kevyen liikenteen käyttäjille turvallista kulkemista - Liilasta on myös opastusvaloksi

Suomessa voi pyöräillä ympäri vuoden. Haasteena ovat kuitenkin talvisaikaan pimeys, lumi sekä hiekotus, jotka voivat estää tiehen maalattujen opastemerkintöjen näkyvyyden. Liila-opastusvalaistus ratkaisee tämän haasteen, koska sillä voidaan merkitä kevyenliikenteen kaistoja heijastamalla niihin liikenneopasteita ja näin valaistut kaistamerkinnät näkyvät myös silloin, kun maalatut eivät näy. Liila-opastusvalaistus lisää liikenneturvallisuutta, kun valaistut opasteet ovat nähtävillä ympäri vuoden ja vuorokauden.

OEU_Kaisa Poikela ja Mikko Rasi

Kuvassa Oulun Energia Urakoinnin Kaisa Poikela ja Mikko Rasi

Liila tukee kaupunkien kevyen liikenteen väylien kehittämistä tuomalla niitä nykyaikaan

Liila-laskentapisteen avulla kaupunki voi tarkkailla ja tilastoida, miten kevyen liikenteen suosio muuttuu pidemmällä aikavälillä, ja saada reaaliaikaista tietoa kevyen liikenteen käyttöasteesta ja sen mahdollisista muutoksista. Tämän datan avulla kaupungit ovat tietoisia, mitä väyliä liikkujat käyttävät eniten ja voivat kehittää niitä entisestään. Liila-opastusvalaistuksen avulla kaupunki voi tarjota pyöräilijöille ja kävelijöille entistä turvallisemmat puitteet liikkumiseen. Liila-tuoteperheen hyödyntäminen on merkittävä panostus kaupunkien kevyeen liikenteeseen.

 

Haluatko kuulla lisää Liilasta? Ota meihin yhteyttä!

Ota yhteyttä

Lataa myös esite Liilasta alapuolelta!

 

LiiteKoko
PDF icon Liila-esite1.88 MB