Voimalaitokset

Energiantuotantomme perustan muodostavat omat voimalaitokset, joissa tuotamme pohjoista voimaa yli 100 vuoden  kokemuksella vuodesta 1889 lähtien. Oma energiatuotanto takaa edullista ja vastuullisesti tuotettua sähköä ja lähilämpöä. Se tuo myös työtä ja luo turvallisen elinympäristön alueemme ihmisille ja yrityksille.

Täydennämme omaa energiantuotantoa osuussähköllä ja hankkimalla sähköä pohjoismaisesta sähköpörssistä. Lisäksi ostamme kaukolämmön huippu- ja varatehoa paikalliselta teollisuudelta. Tarvittaessa turvaamme kulutushuippujen, kuten kovien pakkasten aikana lämmöntuotantoa käyttämällä eripuolilla Oulua sijaitsevia lämpökeskuksia.

Laanilan biovoimalaitoksen havainnekuva

Laanilan biovoimalaitos

Toppila 1:n korvaava uusi biovoimalaitos valmistui marraskuussa 2020 Laanilan tehdasalueelle.. Tutustu hankkeeseen.
Laanilan ekovoimalaitos

Laanilan ekovoimalaitos

Laanilan ekovoimalaitos jalostaa jätteen sähköksi ja lämmöksi, monipuolistaa tuotantorakennettamme ja vähentää kaatopaikkojen kuormitusta sekä kasvihuonekaasujen pääsyä ilmaan.

Ruskon jätteiden lajittelulaitos

Jätteiden lajittelulaitokselta erotellaan kierrätettäväksi muun muassa kuituja, puuta ja metalleja. Kierrätyskelpoisten materiaalien lisäksi lajittelusta tulee laadukasta kierrätyspolttoainetta Oulun Energian Laanilan biovoimalaitoksen ja polttokelpoista jätettä Laanilan ekovoimalaitoksen käyttöön.
Toppilan voimalaitos

Toppilan voimalaitos

Toppilan voimalaitos tuottaa vuosittain vajaa 40 prosenttia hankkimastamme sähköstä ja yli 80 prosenttia kaukolämmöstä. Toppilan voimalaitoksen eteläseinällä on myös 827 paneelin aurinkovoimala.
Merikosken voimalaitos

Merikosken voimalaitos

Merikosken vanha vesivoimalaitos on tuottanut ympäristöystävällistä vesisähköä keskellä kauneinta Oulua jo vuodesta 1948.
Tuulimylly

Tuulivoimalaitokset

Osallistumme tuulella tuotetun uusiutuvan ja ympäristöystävällisen sähkön tekemiseen EPV Energia Oy:n osakkaana.

Huippu- ja varateho

Varmistamme omaa energiantuotantoamme hankkimalla kaukolämmön huippu- ja varatehoa paikalliselta teollisuudelta ja tuottamalla sitä itse omissa lämpökeskuksissa.