Valotaideteokset

Lamellipato ja Energiatalo

Valosuunnittelija Ari Tiilikainen voitti vuonna 2014 Oulun Energia -konsernin 125-vuotisjuhlan valotaideteoskilpailun. Tiilikaisen toteuttamat valoteokset ovat "m³s", joka on esillä Merikosken voimalaitoksen lamellipadossa sekä "Uusiutuva valo", joka löytyy Energiatalon porraskäytävän ruutuikkunoista Kasarmintie 6:ssa.

Lamellipatoon ja Energiataloon teki valoteokset vierailevana taiteilijana oululainen animaatio- ja videotaiteilija ja valotaiteen ensimmäinen läänintaiteilija Leevi Lehtinen. Ensimmäisen hänen tekemänsä teoksen nimi oli ”Resonanssi” ja sen julkaisu tapahtui Valoa Oulu -valofestivaalin yhteydessä 20.11.2015, ja se oli esillä kuukauden ajan.

Merikosken voimalaitoksen lamellipato

Energiatalo

Gobovaloteokset

Oulun Energia ja Oulun sarjakuvaseura toteuttivat kesällä Oulun Energian 125-vuotisjuhlavuoden kuvasarjakilpailun teemalla Pohjoista voimaa.

Voittajiksi valittiin nuoret sarjakuvantekijät  Jussi PylkäsAapo Kukko ja Anna-Kristiina Taivaloja. Kukin taiteilija toteutti kolmen kuvan sarjan, jotka esitellään vuoron perään noin parin kuukauden välein.  Kuvasarjat heijastetaan kolmella gobovaloprojektorilla Energiatalon Myllytullin puoleiseen päätyyn, banaaninkypsyttämöksi kutsutun varastotilan seinään.

Kuvasarjojen julkistaminen oli osa Oulun sarjakuvafestivaalia sekä Oulun Energian 125 -vuotisjuhlan tapahtumia. Asennuksista vastasi Oulun Energia Urakointi Oy.

Gobovaloteos - Taivaloja
Teos: Anna-Kristiina Taivaloja

Gobovaloteos - Pylkäs
Teos: Jussi Pylkäs

Gobovaloteos - Aapo Kukko
Teos: Aapo Kukko