Lämmönjakokeskus avaimet käteen -palveluna

Lämmönjakokeskus on kaukolämmitetyn talon sydän – se lämmittää kotisi lämmitysverkostossa kiertävän veden sekä lämpimän käyttöveden. Miellyttävän ja energiatehokkaan lämmityksen edellytyksenä on oikein toimiva lämmönjakokeskus. Toimitamme lämmönjakokeskuksen kotiisi avaimet käteen -palveluna.

Lämmönjakokeskus – kaukolämmitetyn talon sydän

Lämmönjakokeskuksen rooli kotisi lämmittäjänä on merkittävä. Oulussa kaukolämpö tuotetaan Toppilan voimalaitoksissa sekä syksystä 2020 alkaen myös Laanilan biovoimalaitoksessa. 65–115 asteinen vesi siirretään rakentamaamme kaukolämpöverkkoa pitkin voimalaitoksista kotisi lämmönjakokeskukseen, jonka lämmönvaihtimessa eli lämmönsiirtimessä lämpö siirtyy lämmittämään kotiasi. Näin lämmönjakokeskus lämmittää lämmitysverkostossa kiertävän veden sekä lämpimän käyttöveden.

Laite vie kodistasi vain vähän tilaa – se on noin metrin korkea, 60 cm leveä ja 40 cm syvä. Myös putkistot ja niiden eristykset vievät oman tilansa, mutta erillisiä varaajia ei tarvita, kun koti lämmitetään kaukolämmöllä. Laitteisto ei siis ole suuri, mutta se on kaukolämmöllä kotia lämmitettäessä sitäkin tärkeämpi.

 

 

Toimiva lämmönjakokeskus lämpimän kodin edellytyksenä

Kaukolämpö lämmitysmuotona on sekä ympäristö- että käyttäjäystävällinen valinta. Lämmönjakokeskusta ei tarvitse juurikaan huoltaa – lämmönjakokeskuksen käyttöikä on noin 20–25 vuotta, jonka jälkeen laite tulee uusia. Tämän lisäksi suosittelemme laitteiston kuntokatselmusta 10–15 käyttövuoden jälkeen sekä Lämpöturvaa laitteiston jatkuvaan seurantaan.

Valitsemalla avaimet käteen -palvelumme takaat itsellesi helpon ja vaivattoman lämmönjakokeskuksen vaihdon. Tärkeää lämmönjakokeskusta uusittaessa on myös se, että olemassa olevan datan perusteella valitaan käyttötarkoitukseesi sopiva keskus, eikä esimerkiksi liian tehokasta laitetta. Näin vältytään lämmitystarpeisiin nähden turhilta kustannuksilta. Salon perhe valitsi Oulun Energian vaihtamaan vanhan lämmönjakokeskuksensa uuteen – lue, kuinka yhteistyö sujui.

Lämmönjakokeskukselle kannattaa tehdä perusteellinen kuntokatselmus noin 10–15 käyttövuoden jälkeen, jotta mahdolliset huoltotarpeet selviävät ja lämmityksen energiatehokkuus säilyy. Muistathan tilata kaukolämmön kuntokatselmuksen myös uutta kiinteistöä ostaessasi, jotta vältyt ikäviltä yllätyksiltä lämmityslaitteiden kunnon suhteen. Tutustu lämmönjakokeskuksen kuntokatselmukseen.

Lämmönjakokeskuksen automatiikka huolehtii, että kotisi on lämmin ja lämmintä käyttövettä on tarpeeksi. Kuitenkin, myös lämmitysverkoston tasapainotusta tarvitaan, jotta huonelämpötilat ovat tasaisia. Tasapainotukseen tarvitset avuksesi ammattilaisen. Palvelutarjontaamme kuuluu myös kaukolämpölaitteiston toiminnan jatkuva seuranta eli Lämpöturva, joka perustuu etäluettavan kaukolämpömittarin mittaustietojen analysointiin. Lämpöturvan valitsemalla takaat itsellesi huolettoman arjen – mahdolliset vikatilat havaitaan ja hoidetaan nopeasti. Tutustu Lämpöturvaan.

Lämmönjakokeskus avaimet käteen -palveluna

Olitpa sitten hankkimassa lämmönjakokeskusta uudisrakennukseen, uusimassa vanhaa lämmönjakokeskusta tai vaihtamassa talosi lämmitysmuodon kaukolämpöön, ota yhteyttä meihin. Teemme uuden lämmönjakokeskuksen käyttöönoton sinulle mahdollisimman helpoksi – toimitamme lämmönjakokeskukset avaimet käteen -palveluna.

Palvelumme sisältää muun muassa:

  • uuden lämmönjakolaitteiston suunnittelun ja mitoituksen
  • uuden lämmönjakokeskuksen tarvikkeineen ja osineen sekä tarvittaessa paine-erosäätimen
  • vanhan lämmönjakokeskuksen purkamisen ja purkujätteen poisviennin
  • uuden lämmönjakokeskuksen asennuksen ja virityksen
  • loppusiivouksen.

 

Pyydä tarjous lämmönjakokeskuksesta!

 

TuoteHinta (ALV 24%)
Uudet kohteet, sis. asennus, alkaen
3590,00€/tarjous
Saneerauskohteet, sis. vanhan purun ja uuden asennuksen, alkaen
3950,00€/tarjous
Lämmitysjärjestelmän muutokset, esim. öljystä kaukolämpöön
/kysy tarjous