Kaukolämpöön liittymisen vaiheet

 1. Selvitä etukäteen kattaako kaukolämpöverkkomme rakentamisalueesi tai kulkeeko kaukolämpöputki lähialueella.
   
 2. Valitse ammattitaitoinen LVI-suunnittelija, joka vastaa rakennuksen lämpö-, vesi-, viemäri- ja ilmastointijärjestelmien suunnittelusta. Kannattaa muistaa jo tässä vaiheessa, että myös pesutilojen lattialämmitys ja ilmanvaihtokoneiden tuloilman lämmitys on järkevää liittää kaukolämpöön.
   
 3. Pyydä tarjous kaukolämpöön liittymisestä. Samalla voit pyytää meiltä tarjouksen myös lämmönjakokeskuksesta.
   
 4. Tee työtilaus kaukolämpöön liittymisestä täyttämällä kiinteistötietolomake hyvissä ajoin, vähintään kaksi kuukautta ennen toivottua lämmöntoimituksen aloitusta.
   
 5. Valitse ammattitaitoinen LVI-urakoitsija. Suosittelemme käyttämään urakoitsijaa, jolla on kiinteistön kaukolämpötyönjohtajan pätevyyskoulutus.
   
 6. Pyydä LVI-suunnittelijaasi toimittamaan lämmityssuunnitelmat  PDF-tiedostona ja asema- ja pohjakuvat DWG-tiedostona sähköpostilla osoitteeseen kl-tekninenneuvonta@oulunenergia.fi. Paperisena toimitettaessa lämmityssuunnitelmia tulee olla kaksi sarjaa, joista toinen palautetaan leimattuna ilmoitettuun palautusosoitteeseen.  Tutustu suunnittelu- ja urakointiohjeisiin.
   
 7. Tilaa PDF iconnousukulma meiltä viikkoa ennen sokkelin sisäisiä hiekkatäyttöjä.
   
 8. Sovi kaukolämmön liittymisjohdon rakentaminen kanssamme viimeistään kuukausi ennen lämmöntoimituksen aloittamista.
   
 9. Teemme lämpösopimuksen, kun lämmityssuunnitelmat on hyväksytty ja lämmöntoimituspäivä varmistunut. Allekirjoita sinulle postitetut lämpösopimukset ja palauta toinen sopimuksista asiakaspalveluumme. Lämpösopimus voidaan myös toimittaa ja allekirjoittaa sähköisesti.
   
 10. Tilaa LVI-urakoitsijaltasi lämmönjakokeskuksen asennus.
   
 11. LVI-urakoitsijasi tilaa meiltä painekokeen valvonnnan ja käyttöönottokatselmuksen.
   
 12. Asennamme kaukolämpömittarin ilman erillistä tilausta. Kytkennän jälkeen voit seurata omaa lämmönkulutustasi Energiatilillä.
   
 13. Pyydä LVI-urakoitsijaltasi kaukolämpölaitteiden käyttöönotto-opastus. Saat neuvoa ja opastusta myös meiltä.
   
 14. Vastaamme lämmöntoimituksen laadusta ja mittauksesta ja huolehdimme laitteistosi toiminnasta koko asiakkuutesi ajan. Lisäturvaa lämmitykseesi saat lämpöturvalla.

Tilaa yrityksille suunnattu opas kaukolämmön hankintaan suoraan sähköpostiisi

Mitä kaikkea tulisi ottaa huomioon, kun olet suunnittelemassa kaukolämpöön liittymistä? Oppaassa kerrotaan, miten kaukolämpö toimii, mitä toimenpiteitä liittyminen edellyttää ja mitä tulisi huomioida rakentamisvaiheessa. Ohjeistamme vaihe vaiheelta, kuinka prosessi kaukolämpöön liittymisessä etenee.

Saat oppaan tilauksen jälkeen suoraan sähköpostiisi. Tutustu tietosuojaselosteeseen.

Liity postituslistalle

Sähköpostiosoite ei ole kelvollinen

Et antanut lupaa lähettää sähköpostia