Tarinamme

Ensimmäiset sähköiset katuvalot syttyivät Oulussa joulukuun 8. päivänä vuonna 1889. Tarvitsemansa sähkön katuvalaistus – aluksi joitakin kymmeniä kaarilamppuja – sai Kiikeliin sijoitetusta höyrykoneesta. Teholtaan kone oli 36 hevosvoimaa eli noin 26 kilowattia. Sähkövalojen syttyminen merkitsi myös Oulun Energian toiminnan alkua.

Alku oli vaatimaton, mutta vuosien mittaan pienestä höyrykoneesta ja joukosta katulamppuja on kasvanut merkittävä energiakonserni. Alku oli toki myös ennakkoluuloton ja osoitus edelläkävijyydestä, sillä sähkölamput olivat tuohon aikaan aivan uutta tekniikkaa. Oulussa ne otettiin käyttöön toisena kaupunkina Suomessa, vuosi Tampereen jälkeen. Sama ennakkoluulottomuus ja uuteen suuntaava henki vallitsee meillä Oulun Energiassa edelleen.

Yritykselle historia on ponnahduslauta tulevaisuuteen. Oulun Energialla on takanaan vahva menneisyys, minkä ansiosta voimme rakentaa luotettavasti tulevaa. Olemme ylpeitä historiastamme, mutta emme sen vankeja. Uskomme vankasti, että hienot menneet vuodet ja niiden aikana hankittu osaaminen avaavat meille osaltaan tulevaisuuden uusia mahdollisuuksia.

Pitkän historian aikana ehtii tapahtua paljon. Oulun Energia on rakentanut voimalaitoksia, tehnyt muita isoja investointeja, uusinut organisaatiotaan, perustanut tytäryhtiöitä, solminut yrityskauppoja, päivittänyt strategiaansa ja kehittänyt monin tavoin toimintaansa.

Tervetuloa tutustumaan historiaamme.

1880–1890-luku 1900–1930-luku 1940–1950-luku 1960–1970-luku 1980–1990-luku 2000-luku 2010-luku