Toimintaohjeet

Sähkön- ja lämmönjakelun katkokset aiheuttavat aina ongelmia ja yhden kriittisen toiminnan lamaantuminen voi aiheuttaa toisen toiminnan pysähtymisen. Olemme koonneet sinulle avuksi ohjeita, miten toimia häiriötilanteissa. Yleensä katkokset ovat lyhyitä eivätkä aiheuta suurta vahinkoa. Odota siis rauhassa. Älä soita sähkö- tai lämpökatkoksesta hätänumeroon.

Jos huomaat, että sähkölinja on vaurioitunut, johdot roikkuvat alhaalla, linjalle on taipunut tai kaatunut puu tai johdot ovat poikki, ilmoita vauriopaikka sähkön vikapäivystykseemme. Älä koske sähkölinjoihin ja mihinkään, mikä koskee linjoja. Vaarana on tappava sähköisku. Poistu heti vaurioituneen linjan läheisyydestä ja vartioi, ettei vaarallisen linjan läheisyyteen pääse ihmisiä tai eläimiä. Varoetäisyys on 20 metriä.

Tilaa maksuton häiriöviestipalvelu

Tilaa maksuton häiriöviestipalvelu Energiatilillä ja saat ilmoituksen tiedossamme olevasta sähkö- tai kaukolämpökatkosta ja arvion korjausajasta tekstiviestillä ja/tai sähköpostitse. Kun jakelu toimii taas normaalisti, lähetämme sinulle uuden viestin.

Voit tilata palvelun yhteen tai useampaan käyttöpaikkaan ja voit valita käyttöpaikan osoitteen mukaan, mitä häiriöviestejä haluat vastaanottaa, mihin kanavaan (kännykkä/sähköposti) ja mihin kellonaikaan. Palvelu on käytössä Oulun Energian kaukolämmön ja Oulun Energia Siirto ja Jakelu Oy:n sähkön jakeluverkkojen alueilla.

Tilaa häiriöviestipalvelu kirjautumalla Energiatilille

Lue huolto- ja häiriötiedotteet

Tarkista ensimmäisenä sähkön ja kaukolämmön huolto- ja häiriötiedotteet. Syy on meillä jo usein selvillä ja kerromme tiedotteissa myös arvion korjausajasta aina, kun mahdollista. Häiriökartasta näet sekä suunniteltuihin huoltoihin että vikoihin liittyvät sähkönjakelun keskeytykset.

Miten laajasta häiriöstä on kyse?

Jos sähköt on poikki pelkästään omasta asunnostasi, tarkista sulakkeet. Jos pelkästään lämpö on poikki, tarkista kaukolämpöveden tulolämpötila lämmönjakohuoneesta. Jos lämpötila on normaali, niin vika on todennäköisesti omassa laitteistossasi. Jos tulolämpötila on liian matala, niin vika voi johtua mudanerottimen tukkeuntumisesta tai lämmönjakeluhäiriöstä.

Jos koko lähialueesi on sähköttä tai lämmöttä, olemme todennäköisesti saaneet tiedon viasta omien hälytysjärjestelmiemme kautta. Toivomme, että sovit naapureittesi kanssa, kuka ottaa yhteyttä vikapäivystykseemme. Näin toimimalla päivystyksemme ei ruuhkaudu monista puheluista.

Tee vikailmoitus

Jos et löydä etsimääsi tietoa häiriökartalta tai huolto- ja häiriötiedotteistamme, voit tehdä sähköisen vikailmoituksen Energiatilillä. Kerros- ja rivitaloasukkaiden kannattaa ottaa yhteyttä ensimmäiseksi omaan kiinteistöhuoltoyhtiöön tai isännöitsijään.

Soita vikapäivystykseen

Ilmoita aina puhelimitse kiireellisistä vioista ja vioista, jotka voivat aiheuttaa vaaran hengelle tai terveydelle. Jos esimerkiksi puu on kaatunut sähkölinjalle, soita sähkön vikapäivystykseen viipymättä.

Liikennevalojen viat korjataan arkisin klo 7-21 ja viikonloppuisin klo 8-21. Liikennevalopäivystykseen voi ilmoittaa laitetekniset viat.

Huom. Katuvalojen kunnossapito on siirtynyt Oulun Energialta Dynniq Finland Oy:lle 1.7.2018. Katuvalojen toimivuudesta voi antaa palautetta Oulun kaupungin katuvalopalvelussa: https://e-kartta.ouka.fi/eFeedback/fi/Feedback/31-Katuvalot

Oulun, muun Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun liikennevalopäivystys
0447033563