Rakennusaikainen sähköliittymä

Voit hankkia rakennusaikaisen sähkön joko tilapäisellä työmaakeskuksella tai lopullisella tonttikeskuksella. Kustannustehokkaampi vaihtoehto on valita heti pysyvä liittymä, jolloin tilapäisliittymän kulut jäävät pois.

Tilapäinen työmaakeskus

Työmaakeskus kytketään tontin rajalla olevaan kaapeliin tai lähimpään sähköpylvääseen. Keskus ripustetaan telineeseen, jonka teko-ohjeet löydät Rakentajan oppaastamme PDF iconPientalorakentajan sähköistyksen vaiheet. Oulun Energia Urakointi Oy vuokraa keskuksia ja huolehtii sen tuomisesta, asentamisesta ja poisviemisestä. Pysyvä liittymä rakennetaan työmaan loppuvaiheessa liittymissopimusta ja -maksua vastaan.

Pysyvä tonttikeskus

Tonttikeskus sijoitetaan pysyvästi ulos ja asennetaan jo ennen työmaan aloittamista lopulliselle paikalleen omalle jalustalle. Sijaintipaikka kannattaa valita kulkutien läheisyydestä esimerkiksi jätekatoksen seinustalta, jolloin se on talvellakin vaivatonta huoltaa.

Sähköurakoitsijat myyvät ja asentavat tonttikeskuksia.  Valitsemasi urakoitsija kytkee liittymisjohdon ja maadoitusjohtimen sekä tekee asennuksille käyttöönottotarkastuksen. Tämän jälkeen urakoitsijasi pyytää sähköverkkoon liittämisen teknisestä neuvonnastamme.