Oulun Energia mukana uusissa sähkönmyynti- ja asiakaspalveluyhtiöissä

13.12.2019 - 13:11

Kuvassa Oulun Energia Oy:n liiketoimintajohtaja Tuomas Savola sekä Oulun Sähkönmyynti Oy:n toimitusjohtaja Tiina Lyyra.

Kourallinen suomalaisia energiayhtiöitä ovat yhdistämässä sähkönmyynti- ja asiakaspalveluliiketoimintonsa 1.4.2020 alkaen. Tarkoituksena on perustaa yksi yhteinen sähkönmyyntiyhtiö sekä yksi yhteinen asiakaspalveluyhtiö, jotka palvelevat niin kuluttaja- kuin yritysasiakkaitakin ympäri Suomen.

Mukana ovat Oulun Energia Oy, Oulun Seudun Sähkö, Lahti Energia Oy, Pori Energia Oy ja Vantaan Energia Oy sekä nykyisen Oulun Sähkönmyynnin osakkaat Tornion Energia Oy, Haukiputaan sähköosuuskunta, Raahen Energia Oy, Rantakairan Sähkö Oy ja Tenergia Oy. Yhteisyrityksiin siirrettäviä palveluja ovat osapuolten sähkön vähittäismyynti, aurinkosähköpalvelut, sähköisen liikenteen palvelut sekä asiakaspalveluun ja laskutukseen liittyvät palvelut. Nykyisten asiakkaiden sähkösopimukset siirtyvät automaattisesti entisillä ehdoilla uuteen sähkönmyyntiyhtiöön ja jatkuvat voimassaolevina, eli asiakkailta yritysten yhdistyminen ei vaadi mitään toimenpiteitä.

Uusien yhteisyritysten hyödyt asiakkaille

Uusista yrityksistä tulevat hyödyt asiakkaille ovat esimerkiksi entistä kilpailukykyisemmät hinnat. Isoina toimijoina uusilla yrityksillä tulee olemaan erinomaiset rahkeet tuottaa asiakkaille uudenlaisia ympäristöystävällisiä palveluja ja tuotteita, sekä kehittää järjestelmiä ja asiakaspalvelua entistä paremmiksi. ”Uusilla yhtiöillä on vahvat paikalliset juuret, joten tarjoamme jatkossakin valtakunnallisia palveluja ja tuotteita palvellen paikallisesti koko Suomessa ja pidämme asiakkaan aina keskiössä”, kertoo Oulun Sähkönmyynnin toimitusjohtaja Tiina Lyyra.

Osakasyhtiöiden nykyinen sähkökaupan ja asiakaspalvelun henkilöstö tulee siirtymään yhteisyritysten palvelukseen vanhoina työntekijöinä. Muutos koskee yhteensä noin 110:aa henkilöä.

Oulun Energia etenee hiilineutraalisuuspolullaan

Oulun Energian perusliiketoiminnot, kuten energiantuotanto, kiertotalous, sähkön siirto, kaukolämpö ja Urakoinnin palvelut jatkavat entisellään eli vain sähkönmyynti ja asiakaspalvelu siirretään uusiin yhteisyrityksiin.

Oman energiantuotannon tavoitteena on olla hiilineutraali 2030-luvun aikana. Oulun Energia kaksinkertaistaa tuulivoimasähkön osuuden omassa tuotannossaan ja ottaa näin merkittävän loikan hiilineutraalisuuspolullaan.

Oulun Energia tarjoaa jatkossakin energiapalveluja ja puhtaampaa energiaa sujuvamman arjen tueksi kodeille, yrityksille ja yhteiskunnalle. Uusia rohkeita innovaatioita syntyy niin energiantuotantoon, kiertotalouteen kuin älyliikenteeseen. Oulun Energian liiketoimintajohtaja Tuomas Savola kertoo, että rakenteilla on parhaillaan uusi biovoimalaitos Laanilaan sekä uusi huipputeknologialla varustettu jätteiden lajittelulaitos Ruskoon. Niillä on merkittävä rooli osana puhtaampaa energiantuotantoa ja kiertotaloutta.


Kaikki uutiset