Oulun Energia tukee ikäihmisten toimintaa joululahjoituksilla

09.12.2019 - 08:55

Oulun Energia tarjoaa varoja hyväntekeväisyyteen vuosittain joululahjoituksina. Tänä vuonna lahjoituskohteeksi valittiin oululaiset ikäihmiset.

Lahjoitukset ohjataan Vuolle Setlementin Helmit ja Heikit -hankkeeseen ja Oulun Eläkkeensaajat ry:n Ikäihmisten Olohuone -projektiin.

Vuolle Setlementin Helmit ja Heikit – yksinäisyydelle kyytiä! -toiminta tarjoaa mielekästä tekemistä ja virikettä oululaisille kotona asuville ikääntyville. Oulun Energian lahjoitusvaroilla Helmit ja Heikit järjestää toiminnassa mukana oleville ikääntyville yhden yön retken Pikku-Syötteelle.  Retken tavoitteena on rohkaista osallistumaan ja tutustuttaa ikääntyviä toisiinsa yhdessä aikaa viettämällä sekä erilaisten pelien, laulujen ja esitysten parissa.

Oulun Eläkkeensaajat ry:n Ikäihmisten Olohuone on kaikille oululaisille ikäihmisille suunnattu avoin toiminnallinen kohtaamispaikka, jossa voi osallistua ohjattuun toimintaan, käydä kahvittelemassa, syömässä tai vain oleilla. Lisäksi tarjolla on juttu- ja pelikavereita. Ikäihmisten Olohuoneella halutaan hyödyntää kulttuurin ja taiteen terveyttä edistäviä vaikutuksia, joten lahjoituksina saadut varat käytetään Olohuoneella vierailevien esiintyjien esiintymispalkkioihin.

Lahjoitukset tulevat myös yhteiseen käyttöön, sillä toimijat tekevät yhteistyötä muun muassa järjestämällä yhdessä erilaisia tapahtumia ikääntyville.


Kaikki uutiset