Seniori Kemppainen on tyytyväinen sähköasiakas

04.10.2019 - 10:14

Teksti | Kari Arokylä

Kuva | Kati Leinonen

Oulun Heinäpäässä asuva Erkki Kemppainen on sellainen mies, että jos jokin palvelu tai tuote toimii hyvin, hän ei lähde sitä hevillä vaihtamaan.

Ajatellaanpa nyt vaikka tukan leikkaamista. Kemppainen on käynyt samalla parturilla kotinsa lähistöllä kymmeniä vuosia. Tosin ajan mittaan työt parturilta ovat luonnollisista syistä vähentyneet.

”Parturiltani kesti kolmekymmentä vuotta viedä tukka pois päästäni”, hän nauraa ja sivelee melkein kaljua päälakeaan.

Vielä uskollisempi asiakas 94-vuotias Kemppainen on ollut Oulun Energialle, josta hän on aina ostanut sähkönsä. Yhtiön nimi ja juridinen muoto ovat toki muuttuneet vuosien saatossa moneen kertaan. Nykyään hänellä on sähkösopimus Oulun Energia -konserniin kuuluvan Oulun Sähkönmyynnin kanssa.

Töpseleistä Seniorisähköä

Niin, se sähkösopimus. Erkki Kemppaisen kodin töpseleistä virtaa edullista ja huoletonta Seniorisähköä. Sitä saa käyttöönsä solmimalla Oulun Sähkönmyynnin kanssa Seniorisähkösopimuksen. Tämä on kaksivuotinen määräaikainen sopimus, joka tarjoaa eläkeläisille 50 prosentin alennuksen sähkölaskuun sisältyvästä kiinteästä perusmaksusta.

Kemppainen myöntää, että häntäkin on houkuteltu silloin tällöin muiden sähköyhtiöiden asiakkaaksi.

”Olen aina kysynyt, että miksi vaihtaisin. Ei minulla ole siihen mitään syytä. Niin mutkattomasti kaikki on sujunut Oulun Energian kanssa”, hän kiittelee.

Erkki Kemppainen haluaa vielä tarkentaa yhteistä historiaansa Oulun Energian kanssa kertomalla, että jo hänen vanhempansa hankkivat sähkönsä samaisesta yhtiöstä. Silloin se lienee ollut nimeltään Oulun kaupungin sähkölaitos.

Merikoskea rakentamassa

Miehen ja energiayhtiön yhteydet eivät tähän lopu. Kemppainen oli aikanaan pystyttämässä Merikosken voimalaitosta, joka edelleen on hienossa kunnossa ja jauhaa sähköä oululaisille. Voimalaitoksen rakentaminen alkoi vuoden 1940 kesällä. Sodan varjostamissa olosuhteissa kyse oli valtavasta urakasta.

”Oli se iso työmaa. Touhusin siellä kaikenlaista. Olin muun muassa tekemässä valuja ja putsaamassa alakanavaa. Toimin myös sukeltajien narumiehenä. Sukeltajat antoivat narulla merkkejä veden alta", hän toteaa. "Samaista narumiehen hommaa tein myöhemmin myös Kemissä Isohaaran voimalaitoksen työmaalla. En oikein muista, kuinka tulin sinne lähteneeksi”, hän muistelee.

Kemppainen on ylpeä Merikosken voimalaitoksesta ja tyytyväinen, että se rakennettiin. Silti hän myöntää, että pari asiaa myös harmittaa: komeasti kuohuva koski ja lohet menetettiin voimalaitoksen myötä.

Sodissa mukana

Voimalaitosten rakentaminen oli lasten leikkiä verrattuna paljon kovempaan urakkaan, johon Erkki Kemppainen joutui nuorena miehenä. Hän oli mukana niin jatkosodassa kuin Lapin sodassakin. Viimeksi mainitussa hän muun muassa osallistui kuuluisaan Tornion maihinnousuun.

Sotien jälkeen Kemppainen teki työuransa pääosin auton ratin takana ajamalla rahtia Oulussa ja eri puolilla Pohjois-Suomea.

Sähkön käyttäjänä Erkki Kemppainen ei ole koskaan ollut eikä ole vieläkään siitä säästävimmästä päästä.

”Sen verran sähköä saa kulua kuin sitä luontevasti menee”, hän linjaa.

Artikkeli on julkaistu asiakaslehti Sulakkeessa 3/2018. Julkaisemme artikkelin uudelleen 130-vuotisjuhlavuotemme kunniaksi.

Tutustu Seniorisähkö-sopimukseemme!


Kaikki uutiset