Tuulivoima vauhdittaa Oulun Energiaa hiilineutraalisuuspolulla

22.11.2019 - 09:00

Taaleri SolarWind II -rahasto rakentaa tuulivoimapuiston Pyhäjoelle. Oulun Energialle kolmasosa tuulivoimapuiston energiasta.

Taaleri SolarWind II -rahasto rakentaa teholtaan 91 megawatin kokoisen Oltavan tuulivoimapuiston Pyhäjoelle. Tuulivoimapuiston rakentaminen on aloitettu kesällä 2019 ja sähköntuotanto alkaa vuoden 2021 alussa. Tuulivoimapuisto rakennetaan ilman valtion tukea.

Taaleri Energia Oy ja Oulun Energia Oy ovat sopineet pitkäaikaisen sähkönostosopimuksen, jonka myötä Oulun Energia kaksinkertaistaa tuulivoimasähkön osuuden omassa tuotantoportfoliossaan ja ottaa merkittävän loikan hiilineutraalisuuspolullaan.

Oulun Energian energiantuotannon tavoitteena on olla hiilineutraali 2030-luvun aikana, jonka jälkeen toiminta muuttuu hiilinieluksi. ”Olemme sitoutuneet vähentämään päästöjä merkittävästi tulevalla vuosikymmenellä ja tuulivoimalla on siinä merkittävä rooli. Sen lisäksi, että tuulivoima on puhdasta, se on tällä hetkellä erittäin kustannustehokas sähköntuotantomuoto’’, Oulun Energian toimitusjohtaja Juhani Järvelä iloitsee. ’’Olemme tyytyväisiä kotimaiseen kumppaniimme Taaleriin ja uskomme yhteistyömme jatkuvat hyvin myös tulevaisuudessa’’, Järvelä toteaa.

”Olemme erittäin tyytyväisiä Oulun Energian kanssa solmimaamme sopimukseen, joka suojaa Oltavan tuulipuiston tuotantoa sähkön hinnan vaihteluilta ja mahdollistaa hankkeen rahoituksen. Suomalaista tuulivoimaa edistää tällä hetkellä pitkäaikaisten sähkösopimusten saatavuus. Viimeaikainen kehitys on myös mahdollistanut Oltavan tuulipuiston rakentamisen täysin markkinaehtoisesti”, kertoo Taaleri Energian toimitusjohtaja Kai Rintala, ”Tämä sopimus on loistava alku pitkäaikaiselle yhteistyölle Oulun Energian kanssa”.

 

-----

Lisätietoja antavat:

Oulun Energia Oy, Marko Lehto, marko.lehto (ät)oulunenergia.fi, p. 044 703 3088

Taaleri Energia Oy, Olli Hagqvist, olli.hagqvist (ät)taaleri.com, p. 050 551 4458

 

 


Kaikki uutiset