Uusi toimitusjohtaja Juha Juntunen vie 130-vuotiasta energiayhtiötä vastuullisesti uuteen aikaan

19.12.2019 - 10:09

Teksti Soile Suvanto | Kuva Kati Leinonen

Oulun Energian uudeksi toimitusjohtajaksi valittu Juha Juntunen tarttuu vuoden vaihteessa työhönsä positiivisella innolla.

”Tähän tehtävään on hieno tulla. Yhtiö on hyvässä kunnossa ja voimme lähteä uuteen aikaan myönteisellä tekemisen meiningillä”, 46-vuotias Juha Juntunen sanoo. Vaikka Juntunen onkin tekijämiehiä, hänet tunnetaan asioihin huolellisesti perehtyvänä.

”Mietimme yhtiössä huolellisesti uutta strategiaa vuoden 2020 aikana, sillä energia-ala on melkoisen myllerryksen keskellä. On esimerkiksi ilmasto- ja huoltovarmuusasiat, koveneva kilpailu sekä uusien tuotantomuotojen ja digitalisaation mukanaan tuomat mahdollisuudet”, hän sanoo.

Lähiajan isoja asioita Oulun Energiassa ovat Laanilan biovoimalaitoksen ja Ruskon lajittelulaitoksen valmistuminen vuonna 2020 ja kuuden suomalaisen energiayhtiön perustama yhteinen sähköyhtiö, jossa on mukana Oulun Energia ja Oulun Sähkönmyynti Oy. Kilpailuvirasto on hyväksynyt kaupan, ja tarkoitus on yhdistää muun muassa sähkönmyynti ja asiakaspalvelutoiminnot huhtikuun 2020 alusta alkaen.

Työtä koko pohjoisen hyväksi

Uusi yhtiö on Juntusen mielestä tärkeä, sillä se antaa leveämmät hartiat kovassa kilpailussa asiakkaista. Tavoitteena on, että yhtiöstä tulisi Suomen suurin sähkönmyyntiyhtiö. ”Se ei tapahdu hetkessä. Omistajapohjaa on ehkä laajennettava, ja pyrimme saamaan asiakkuuksia perinteisten alueiden ulkopuolelta. Vaikka yhtiö on valtakunnallinen, teemme työtä paikallisen hyvän eteen”, Juntunen sanoo.

Juntunen on paljasjalkainen oululainen ja hänen sanoissa tulee usein esiin ylpeys oululaisuudesta ja pohjoissuomalaisuudesta. Hänestä onkin erittäin mukavaa tehdä työtä Oulun Energiassa pohjoisen hyväksi. Myös aiemmin, toimiessaan pörssiyhtiö Technopoliksessa, Oulun asioita tuli mietittyä perusteellisesti, kun Nokian kriisi iski voimalla.

”Tällöin yliopisto, kaupunki, ammattikorkeakoulu, Technopolis, VTT ja muut toimijat tekivät laajalla rintamalla töitä, jotta Oulu saadaan pelastettua. Oli hienoa, kun saatiin tappio käännettyä voitoksi. Nyt ict-alalla on jo enemmän työpaikkoja kuin Nokian aikaan”, Juntunen iloitsee.

Juntusen johtamisote on eteenpäinmenevä ja myönteinen. ”Johtajan tehtävä on auttaa muita onnistumaan työssään. Sitä kautta yhtiö saavuttaa tavoitteensa. Annan paljon valtaa ja vastuuta, mutta odotan myös tuloksia. Hommia tehdään porukalla yhteisen hyvän eteen.”

Perhe-elämää työn vastapainona

Vapaa-ajalla Juha Juntunen kunnioittaa tavallista perhearkea, johon kuuluu puoliso ja kaikkiaan viisi lasta. Jääkiekkoilijana 1990-luvulla Kärpissä pelannut Juntunen on pitkään toiminut seuran taustavoimissa. Nykyisin liikunta koostuu rauhallisemmista lajeista kuten kuntosali, pyöräily ja golf. Harrastuksiin kuuluvat myös mökkeily, matkustelu ja lukeminen.


Kaikki uutiset