Varmavirta Jatkuva -sopimusten sähköenergian hinnat nousevat 1.11.2019

27.09.2019 - 13:46

Hinnanmuutos johtuu kasvaneista sähkönhankintakustannuksista, joihin vaikuttaa muun muassa kohonnut päästöoikeuden hinta. Perusmaksujen kuukausihintaa lasketaan vastaamaan muita kuluttaja-asiakkaille tarjolla olevien sopimusten perusmaksuhinnoittelua.

Korotukset maltillisia

Jatkuva-sopimusten hinnoittelu on maltillista sähkömarkkinoiden muutoksiin verrattuna. Sopimuksen hinnoittelu tasaa suuria hintavaihteluja niin lyhyellä kuin pitkälläkin aikavälillä. ”Jatkuva-sopimusten hintoihin on tullut nousua viimeisten kahdeksan vuoden aikana vain kaksi kertaa, mukaan lukien tänä syksynä tehtävä muutos. Hintoja on vastaavana ajankohtana laskettu kolme kertaa”, kertoo Oulun Sähkönmyynnin myyntijohtaja Seppo Tuomi.

Hinnankorotuksen vaikutus on 2000 kilowattituntia vuodessa kuluttavalle kerrostaloasukkaalle noin 15 euroa vuodessa eli noin 1,25 euroa kuukaudessa. Rivitalossa tai omakotitalossa, joka ei ole sähkölämmitteinen ja jonka kulutus on noin 5000 kilowattituntia vuodessa, hinnannousu on vuositasolla 38 euroa eli 3,20 euroa kuukaudessa. Sähkölämmittäjälle, jonka kulutus on noin 20000 kilowattituntia vuodessa, hinta nousee vuodessa 137 euroa euroa eli 11,40 euroa kuukaudessa.

Sähkön markkinahintojen kehitykseen voi tutustua tarkemmin osoitteessa: oulunenergia.fi/sahkomarkkinat
Asiakkaat voivat seurata omaa sähkönkulutustaan osoitteessa www.energiatili.fi


Kaikki uutiset